Om Kaya Bornak

Lidt om mig:

Jeg er udøvende autodidakt kunstner, som har malet i det meste af mit voksenliv. Jeg har modtaget undervisning af Ulrik Hoff, Gerda Swane og andre kunstnere gennem tiden.

Jeg er også sangerinde og har sunget i partybands gennem de sidste 20 år. Jeg synger for tiden i duoen Crazy Hearts med sange som jeg og min mand selv har komponeret.

Inspiration: Musikken er en stor del af mit liv og er også inspirationskilde til mange af mine billeder.

Om min kunst: Mine billeder er ofte sammensat som øjebliksbilleder af fortidens liv og virkelighed. Gamle fotos i nye omgivelser, rationeringsmærker, nodeblade, pladeomslag og breve fra forgangne tider, ofte med en snert af humor eller sat i en ny overraskende sammenhæng med elementer fra nutiden. Gennem dybden i billedet anes nye lag af skjulte hændelser, som er åbne for fortolkning. Forskellige skyggevirkninger og mønstre samler elementerne i billedet til en helhed. Brudstykker af sangtekster vil indimellem dukke op, ofte sangtekster og poesi fra mit eget hjerte, men også brudstykker af sange, skrevet af andre, som blot kræver at være til stede i det udvalgte billede.

Jeg arbejder bedst til musik og bliver opslugt i mit eget univers, så jeg ofte glemmer tiden. Billedet er helt færdigt, når det fremstår som en helhed og balancen mellem lys og mørke er opnået. Kanterne males, billedet UV-behandles og lakeres for lang holdbarhed.

Udstillinger: Jeg udstiller i gallerier, kunstforeninger og på kunstmesser og andre events.

500liggende

Yndlingscitat: Vejen der ikke starter i hjertet ender blindt…

Motto: Det kan aldrig blive for meget…

Billedkunst og Musik